Dansen på Furulund

cropped-stor_logga.jpg

Furulund1

Gunnar Andersson, livslång medlem i Ahlafors IF, hade en dröm om att skriva en pjäs om Furulunds dansbana. Vi, Christel Olsson Lindstrand och Kent Carlsson, blev tillfrågade om vi skulle kunna tänka oss att skriva pjäsen, och med Gunnar Anderssons anteckningar om livet runt Furulund satte vi igång och skrev.
 IMG_0955   
Det var ett roligt uppdrag, inte minst för att vi kunde bjuda på en kavalkad av musik från 1913 till 2013. Sammanlagt blev det 30 låtar och en exposé av händelser om Alafors och dess invånare. Men även folk utanför bygden letade sig fram till dansbanan. En del för att slåss, andra för att dansa eller både ock! Och naturligtvis spelade kärleken en stor roll. Kärleken till en dansbana.
 Vi fick hjälp av Stuffar-Stig, (Stig Karlsson), att sätta danserna och med kapellmästare Dhan Hector som tillsammans med Stig Alfredsson, Anders Larsson och Leif Eriksson ledde musiken blev det en musikalisk upplevelse. IMG_0372
Hans-Olof Thorbjörnsson stod för scenografin så att scenen på Furulund blev både exteriörer och interiörer. Han är en finurlig scenograf!
 Berit Lindegren, konstnär i Ale, fick uppdraget att rita affischen och programbladet, ett lyckokast. Det är hon som har målat scener från Alafors på just Furulunds dansbana.
 För första gången regisserade vi en pjäs som vi skrivit själva, en upplevelse i sig. Men en spännande upplevelse.
Och när Ahlafors IF fyllde 100 år så passade det ju bra att även pjäsen ”Dansen på Furulund” hade premiär. Det blev 18 uppskattade föreställningar. Tyvärr hann Gunnar Andersson avlida innan premiären men han visste att hans dröm skulle bli verklighet.
 Christel & Kent
IMG_0153  IMG_0131  IMG_0108  IMG_1255IMG_1270
Medverkande: Felicia Andersson, Tina Andersson, Mattias Bak, Gunnar Bergevald, Linus Boström, Robin Bodefjord, Lena Dahlberg, Dhan Hector, Bo Enblom, Sten Englund, Ritha Jarlegren, Rebecka Konradsson, Patrik Lekman, Roy Levin, Börje Olofsson, Anna Röding, Ulla-Britt Sandgren, Ronny Schäfer, Mia Sjöholm och  Lindha Thörqvist.