Verona

cropped-stor_logga.jpg

img001

Som ni kanske vet är vi intresserade av Shakespeare. Det hela började 2011 med att ett gäng medlemmar tittade på ungdomsfilmen ”10 orsaker Att Hata Dig”… Som faktiskt är baserad på Shakespeares ”Så Tuktas En Argbigga”.
Emley Hansen letade upp manuset och översatte det. Sedan tog regissören Sigge Fabiansson och regiassistenten Patrik Lekman över och anpassade det för en teaterscen istället för film… det var ett otroligt slit med detta, men till slut, 2012 hade vi ett teatermanus att gå efter.
En ensemble sattes och så började repetitionerna.
Då det vare ett gäng i väldigt varierande åldrar och nya medlemmar som aldrig hade träffats innan la vi ner ganska mycket tid på att lära känna varandra för att underlätta i framtiden vid rep av lite känsligare scener.
När vi började jobba med det var det svårt att se var det skull ta vägen. Det är ju en komedi men mycket inslag av kärlek, hat svartsjuka och andra tunga grejer. När vi ha pratat om det efteråt kom vi fram till att det blev en ”trevlig” pjäs…. det blev 8 förställningar och det var synd att vi inte hade möjlighet att förlänga för det kom mer och mer folk för varje gång…
Artiklar i Alekuriren…
http://www.alekuriren.se/noje/teatervinden-ger-ny-ungdomsforestallning/
http://www.alekuriren.se/webb-tv/premiar-for-teatervindens-verona/
http://www.alekuriren.se/noje/hyllad-premiar-av-verona/
Filmklipp och mer bilder kommer inom kort. Håll till god med dessa från rep och kick-off så länge.

561457_10150707731024000_2059194224_n  
              
________________________________________________________
Medverkande skådisar: Wiktoria Weine-Lindgren, Jonas Jörgensen, Julia Insulán, Robin Bodefjord, Anna Röding, Andras Jyrkkinen, Rebecka Konradsson, Roger Nilsson, Mia Sjöholm och Peter Örtwall.
Regi; Sigge Fabiansson (ass: Patrik Lekman)
Musiken: Johan Andrén, Tobias Bengtsson, Robin Thollén och Tobis Österblom
Backstage: Ritha Jarlegren, Tina Andersson och Yolanda Mäkkele.
Ljus och ljud. Patrik Lekman och Johan Andrén
Filmning: Melonia Film
Extraresurser; Johan Sellstöm och Patrik Johansson.