Den gamla goda tiden

En kavalkad av revynummer om människor då och nu. Musik, dans och sång. Ett eftertraktansvärt besök av Alfhild, Kurtans ena tant, gläder publiken. Och ett speciellt besök av Zarah Leander. Även Ales ungdomar finns med i en träffsäker sketch om mobiler. 

Marknadsafton

Wilhelms Mobergs klassiker om bonden Magne, pigan Lovisa och den giftaslystna Teresia i Hultet. Allt utspelar innan resan till Marknaden och pjäsen är full av intriger. Så vem gifter sig med vem?

Dansen på Furulund

Dansbanan började sin bana som några utlagda plankor utanför Spinneriet. Så småningom byggdes en riktig dansbana. Vår pjäs sträcker sig över 100 år, inför jubileet. En sketchartad föreställning men många goa låtar och händelser under åren. Som exempel fanns en ”kärlekstunnel” där kelsugna danspar kunde dansa in i! Idén till...

Guldtunnan

Anna-Margareta Alströmer, Guldtunnan kallad efter att ha ärvt 400.000 silverriksdaler efter både sin morfar Niklas Sahlgren och farfar Jonas Alströmer, skulle giftas bort 1782. Hon har tre friare, som i sagan. Svägerskan tycker att Guldtunnans kusin Jonas är en bra kandidat, men tyvärr för ung. Hon är 16 år och...

Rävfällan

Folklustspel - I oroliga krigstider smiter Räven från Tyskland till Sverige på jakt efter den gula diamanten. Naturligtvis uppstår det förvecklingar, missförstånd och annat trassel som sig bör i en fars.  Lottor och militärer både syns och hörs. Och hur går det för Räven? 

Ingeborg Holm

En samhällskritisk pjäs skriven av Nils Krok 1906 om hur fattigvården inte fungerade och människor, främst kvinnor hamnade på obestånd. Vi får följa Ingeborg Holms tragiska historia. Hur hon som änka inte kunde ha kvar sina barn och hamnade på fattighuset. En historia som hade länkar till nutid.